Noticias

La doctora Laura Soucek rep una beca de l’AICR per desenvolupar tractaments contra el càncer mitjançant la inhibició de la proteïna Myc

12 Jun 2013
La doctora Laura Soucek rep una beca de l’AICR per desenvolupar tractaments contra el càncer mitjançant la inhibició de la proteïna Myc

L’Association for International Cancer Research (AICR) ha atorgat una de les seves prestigioses beques a l'equip de recerca de l'Institut Oncològic de la Vall d’Hebron (VHIO) dirigit per la Dra. Laura Soucek pels treballs que està duent a terme sobre la inhibició de la proteïna Myc en el tractament contra el càncer.

És la primera beca d'aquesta mena que es concedeix al VHIO i representa una injecció econòmica important per a desenvolupar nous i prometedors tractaments contra el càncer basats en la inhibició de Myc.

L'import d'aquesta beca, uns 200.000 euros, permetrà que l'equip de la Dra. Soucek continuï les seves investigacions sobre l'efecte terapèutic de la inhibició de la proteïna Myc mitjançant l'activació del gen Omomyc, que fins ara ha mostrat resultats molt positius en el tractament de càncer de pulmó i pàncrees. Els seus darrers estudis, publicats recentment a la revista Genes & Development, mostraven com una teràpia gènica, basada en l'activació d'Omomyc, aconseguia eliminar fins a 200 tumors de pulmó en ratolins, sense que apareguessin resistències al tractament ni efectes secundaris importants.

Aquesta beca li permetrà centrar els propers treballs en el desenvolupament d'aplicacions clíniques de l'inhibidor Omomyc, amb l'objectiu d'aconseguir nous tractaments contra el càncer que siguin efectius i segurs per als pacients.

L’AICR, que centra la seva activitat principal en el Regne Unit, té com a objectiu finançar la recerca bàsica més innovadora sobre les causes i el tractament del càncer que duen a terme científics i centres de referència de qualsevol lloc del món. Els fons provenen íntegrament de donacions privades i es concedeixen a projectes del nivell científic més alt després d'un procés de selecció rigorós i exigent.

L’AICR fa 33 anys que funciona i actualment està finançant 174 projectes de recerca a 18 països. A Espanya actualment s’estan duent a terme 17 projectes de recerca gràcies als fons que concedeix aquesta organització, cosa que fa que sigui un dels països que disposa de més ajudes de l’AICR, després d’Itàlia, Escòcia, Austràlia i el Regne Unit mateix.

 

Source: VHIO